четвер, 27 квітня 2023 р.

Книжкова виставка "Відгомін Чорнобильських дзвонів"





 Чорнобиль. Ще ятриться рана й досі

У розмаїтті календарних дат.
Десятки літ ослабити не в змозі
Величини і болю марних втрат.
26 квітня 1986 року була весна - квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу, а про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. Сталося непоправне, вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС стала найбільшою техногенною катастрофою за всю історію «мирного атома».
Цього року виповнюється 37 років з моменту цієї трагедії. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців.
До цієї дати в дитячій філії презентовано тематичну книжкову виставку "Відгомін Чорнобильських дзвонів". З літератури на виставці користувачі мали змогу дізнатися про ту гірку сторінку історії України, відлуння якої ми відчуваємо і досі... Про героїчні дії пожежників, ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з "мирним атомом", які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису мужності, вони навічно залишаться в пам'яті українського народу. Нехай наступні покоління ніколи не пізнають жахів радіації. Нехай ніколи не повториться Чорнобиль… Пам'ятаємо кожного, хто жертвував своїм життям захищаючи Україну і весь Світ від жахливої техногенної катастрофи.

Немає коментарів:

Дописати коментар