понеділок, 17 квітня 2023 р.

Космічна медіавікторина «Що приховують зірки?»

 


12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики. Це особливий день - день тріумфу науки та всіх тих, хто працює в космічній галузі. Українці зробили великий внесок у розвиток світової авіації та космонавтики, зокрема привертає увагу досягнення першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, який у 1997 році узяв участь в експедиції Міжнародного екіпажу на борту американського шатлу "Колумбія". Саме завдяки йому на навколоземній орбіті вперше пролунав гімн незалежної України, був розгорнутий національний прапор та побував «Кобзар» Тараса Шевченка.

До Всесвітнього дня авіації і космонавтики в дитячій філії з учнями 2-А та 1-А класів ліцею №6 проведена космічна медіавікторина «Що приховують зірки?».
Бібліотекар за допомогою презентації ознайомила дітей з видатними героями космосу – С. Корольовим, Ю.Гагаріним, Л. Каденюком, розповіла про те, хто може стати космонавтом, як харчуються, живуть, та працюють космонавти в умовах невагомості. Також діти дізналися про те, як влаштований Всесвіт , які небесні тіла його утворюють. Особливо зацікавила дітей інформація про внесок українців у розвиток космонавтики. Відповідали юні читачі і на питання медіавікторини, де виявили неабиякі знання про космос та велике прагнення вивчати і підкорювати далекий космічний простір.
Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з цікавими книгами, та взяти для читання вдома, щоб ще раз здійснити подорож просторами Всесвіту.



Немає коментарів:

Дописати коментар