четвер, 18 листопада 2021 р.

День Гідності і Свободи

 


Майдан живе, і буде жити,

Народ, що волі прагне, не здолать,

Бо правду, як Дніпро, не зупинити,

Бо ми – і спів, і гнів, і мир, і рать.

О. Мороз

Щорічно, 21 листопада, в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які захищали національні інтереси української держави та її європейський вибір, проявили своє прагнення до свободи. Революція Гідності стала символом Свободи та Гідності українського народу та залишила визначальний і незабутній слід в історії.

Цій знаковій події в дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки присвячено ряд  патріотичних заходів, а саме: відео-екскурсія «Майдан – історія нескорених»,  медіа-подорож «У війні за Україну», тематична  викладка книг «Майдан – погляд зсередини». Користувачі бібліотеки мали можливість переглянути відео про те, як розгорталися події на Майдані, під час Революції Гідності та Свободи, затамувавши подих, вони слухали спогади очевидців тих знаменних подій.

В глибокій скорботі було згадано тих, хто загинув за нашу Україну, хто зараз своїм життям виборює на сході її мир і спокій, всіх героїв, що полягли під час Революції Гідності та російської агресії на Донбасі.

Герої Небесної Сотні… Завжди будуть із нами. Вони заплатили найвищу ціну за свободу нашої держави. Шануймо пам’ять тих, хто віддав своє життя заради вільної України.


Немає коментарів:

Дописати коментар