понеділок, 17 квітня 2023 р.

Книжкова виставка-мандрівка «Дивосвіт Віктора Близнеця»

 





10 квітня виповнюється 90 років від дня народження Віктора Семеновича Близнеця - українського письменника –– яскраво обдарований прозаїк з колосальним талантом писати водночас і для дітей, і для дорослих.

Дитинство ж самого письменника минуло в селі Володимирівка Компаніївського району на Кіровоградщині. І цей рідний письменників край ми легко впізнаємо в повісті "Звук павутинки", присвяченій "трав'яним коникам", хрущам, тихому дощеві, замуленій річечці - найбільшим чудесам світу, які ми відкриваємо в дитинстві".
Він - автор таких помітних повістей та оповідань, як «Мовчун», «Женя і Синько», «Як народжується стежка», «Свято мого дитинства», «Паруси над степом», «Землянка» та інших.
Діти - герої творів Віктора Близнеця постають перед нами реальними, такими як і в житті. Вони: непосидючі, мрійливі, нерозважливі, надміру довірливі. Спільне, що їх єднає, - це доброта, щирість, багатство внутрішнього світу. Доля подарувала йому 48 років - вік, що називають у літературі шевченківським. Забрав його з життя теж квітень, квітень 1981 ... З нами залишилося Близнецеве слово, його особлива тепла любов до дітей-читачів.
Активну життєву позицію Віктора Близнеця несуть у світ його послідовники, в тому числі письменники - лауреати літературної премії «Звук павутинки» імені Віктора Близнеця М.Слабошпицький, В.Рутківський, А.Камінчук, А.Качан та інші.
З творами письменника ви можете познайомитись у нашій бібліотеці, де для вас оформлена книжкова виставка-мандрівка «Дивосвіт Віктора Близнеця».

Немає коментарів:

Дописати коментар