вівторок, 2 травня 2023 р.

Інтерактивна гра до Міжнародного дня Гаррі Поттера

 


2 травня Міжнародний день Гаррі Поттера (Harry Potter Day).

🤝Свято встановлене у 2012 р. на честь 2 травня 1998 р, коли  відбулися дві визначні події у магічному світі — битва за Гоґвортс і перемога над Волдемортом, а 2012 року прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон оголосив 2 травня Міжнародним днем Гаррі Поттера.

👨‍🎓Гаррі Поттер (Harry James Potter) – головний герой серії (7 частин; 1997-2007 рр.), романів Джоан Кетлін Роулінг (31.07. 1965), англійської письменниці.

📖Починаючи з публікації першого роману "Гаррі Поттер і філософський камінь" 26 червня 1997 р. у кількості лише 500 примірників, книги серії здобули величезну популярність, визнання критиків і комерційний успіх у всьому світі.

📚Романи серії "Гаррі Поттер" являють собою фентезі-літературу, поєднуючи в собі ознаки таких жанрів, як роман виховання, підлітковий роман, детектив, пригоди, трилер і любовний роман.

Джоан Роулінг вигадала історію про малого чарівника в окулярах, коли їхала поїздом з Лондона в Манчестер. Як вказує авторка, прототипів у Гаррі Поттера немає.

Романи про Гаррі Поттера перекладені 67 мовами світу.

Книги одержали світове визнання, виграли низку нагород і вийшли накладом понад 400 мільйонів примірників.

🖥У 2020 р. Джоан Роулінг запустила безкоштовний розважальний портал «Гаррі Поттер вдома» (Harry Potter At Home) для дітей, які перебувають на карантині.

🎬Всі книги були екранізовані кінокомпанією Warner Bros. Pictures у вигляді серії з восьми фільмів, а вся серія стала найприбутковішою в історії кінематографа - понад 7,7 млрд доларів від глядачів з усього світу.

❗У кіноадаптації серії Гаррі грає Даніель Редкліфф (23.07.1989), який у 2009 р. був занесений до Книги рекордів Гіннесса як найбільш високооплачуваний актор десятиліття.

🏛У 2016 р. Гаррі Поттер дебютував у театрі. В Лондоні відбулася прем'єра п'єси з двох актів "Гаррі Поттер і прокляте дитя", яка згодом отримала рекордну кількість нагород Лоуренса Олів'є - дев'ять.

*      Переклади творів Дж.Роулінг українською мовою виконав Віктор Морозов.

ВзВзяти книги про Гаррі Поттера ви зможете в нашій бібліотеці. Також пропонуємо пограти в інтерактивну гру "Персонажі Гаррі Поттера"


*      💪Сьогодні і ми боремося за свою свободу. Тривають битви за кожне місто і селище, за кожен метр нашої української землі.

*      🇺🇦Цього дня добро перемогло зло! І ми обов'язково переможемо російських загарбників!

*      💙💛Віримо і підтримуємо ЗСУ!


Немає коментарів:

Дописати коментар