середа, 10 травня 2023 р.

Поетична хвилинка « Українські поети – дітям»

 




Поезія входить у наше життя з дитинства,  допомагає бачити красу, любити рідний край, знати, єством своїм відчувати неперевершену красу і багатство рідної української мови.

В рамках проекту «Будуємо місточок між бібліотекою і садочком», бібліотекарі дитячої філії завітали до вихованців дитсадка "Ромашка" та провели поетичну хвилинку « Українські поети – дітям». Бібліотекарі презентували книги видатних українських письменників-поетів - Лесі Українки, Тараса Шевченка та Івана Франка. Наталі Забіли, Грицька Бойка. Маленькі користувачі з задоволенням слухали розповіді про знайомих і незнайомих поетів, з великою увагою слухали їх вірші.

Не обійшлося і без веселих ігрових завдань: діти підбирали риму до поданих слів, закінчували вірші, відгадували римовані загадки, розказували скоромовки. Малята чудово впоралися з завданнями.







Діти переглядали чудові новенькі книжечки, милувалися яскравими малюнками в книгах, були в захваті від новеньких, яскравих, барвистих дитячих книг. А на закінчення зустрічі бібліотечні працівники запропонували  дітям знайти в дитячих журналах вірші, які потім зачитали.

Вірші українських поетів не залишили байдужими дітей,  бо вони сповнені любові до рідного краю, до української мови, до природи, до всього живого.

Немає коментарів:

Дописати коментар