неділю, 28 жовтня 2018 р.

Історична година «Пам'ять про вас береже Україна»


28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників. В цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих воїнів-визволителів та вклоняємось ще живим учасникам тих героїчних подій.
До цієї визначної дати у дитячій філії відбулася історична година «Пам'ять про вас береже Україна» з учнями 5-а класу гімназії №7«Лідер» (кл. кер. Яковлєва Т.В.).


Провідний бібліотекар Коробова Т.М. розповіла дітям про людські втрати і те лихо, яке принесли окупанти на нашу землю, а також про знакові події на шляху до визволення України.


Директор краєзнавчого музею Гаращенко М.О. познайомив гімназистів з тими випробуваннями, які випали на долю жителів міста Новоукраїнки, про мужність наших земляків, які чинили опір нацистам в тилу і на фронтах Другої світової, а також про визволення рідного міста та району в березні 1944 р.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих у Другій світовій війні, а також із вдячністю згадали всіх тих, хто нині боронить східні рубежі рідної землі.
Крім того діти переглянули виставку-пам'ять «Слава визволителям України» та мали змогу подивитися відеофільм «Україна у Другій світовій війні. Визволення.»

Немає коментарів:

Дописати коментар