вівторок, 5 лютого 2019 р.

День бібліографії «Прекрасний скарб - книга»


До дитячої філії на день бібліографії «Прекрасний скарб  - книга» завітали учні 2-а класу гімназії «Лідер» та прийняли участь у святі «Книжка – добрий мудрий друг». На святі діти повели мову про незвичайного друга, дуже мудрого, який не вміє говорити вголос, але навчає розумним наукам, розповідає про дива, навколишній світ, веде до країни Знань – це книга.



Крім того, діти дізналися про історію створення книги, з чого складається, які є книги, від книг-гігантів, до книг-малюків. Дізналися про найбільшу у світі книгу «Книга рекордів Гіннеса». Ознайомилися з найбільшими бібліотеками у країнах світу. І на закінчення прослухали бібліотечний урок «Правила користування книгами».


Користувачів  5-9 класів зацікавила книжкова виставка «Книги-ювіляри 2019 року» на якій представлені повість-казка В. Нестайка «В країні Сонячних зайчиків», якій виповнилося 60 років, казка І. Франка «Коли ще звірі говорили» - 120 років, поема Т. Шевченка «Сон» - 175 років, роман «Маруся Чурай» Ліни Костенко – 40 років, книга В. Сухомлинського «Серце віддаю дітям» - 50 років, роман Е. Берроуз «Пригоди Тарзана в джунглях» - 100 років. Ці книги по праву називають світовою класикою.


Немає коментарів:

Дописати коментар