четвер, 21 лютого 2019 р.

Веселкова наша мова




Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.


21 лютого представники всіх націй і народів світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Напередодні цього свята до дитячої філії завітали учні 3-х класів ЗШ№6  на інтелектуальну вікторину «Веселкова наша мова».




Розділившись на дві команди, діти взяли участь в різноманітних конкурсах та іграх, щоб довести, що вони дійсно люблять і гарно знають рідну мову. Цікавими були конкурси «Дивовижні букви», «Влучні вислови», «Відгадай загадки», «Хто як голос подає». Активно та енергійно третьокласники розгадували кросворд та ставили наголос в словах. За кожну вірну відповідь команди отримували «смайлик». Наприкінці вікторини, по кількості отриманих «смайликів» була визначена команда-переможець.
Також бібліотекар ознайомила дітей із книжково-ілюстративною виставкою під назвою «Веселкова наша мова», книги з якої діти мали змогу взяти додому.



Немає коментарів:

Дописати коментар