четвер, 26 квітня 2018 р.

Година мужності «Мужність і біль Чорнобиля»


Чорних дат у людства є немало,
Кожна з них – це міна під прогрес,
Найстрашніше, що усіх спіткало,-
Вибух на Чорнобильській АЕС.
Чорнобиль – це біль нашої землі, це подвиг і трагедія, це пам'ять. До 32-ї річниці цієї трагедії в дитячій філії проведено годину мужності «Мужність і біль Чорнобиля», на яку завітали учні 8 класу гімназії «Лідер» (кл. кер. Мартинюк О.М.).


Про ті трагічні події, про тих, хто ризикуючи життям і здоров’ям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, про втрати від радіаційного забруднення довкілля діти дізналися з розповіді бібліотекаря.
Учасники заходу познайомилися з фактами забруднення радіацією території нашої Кіровоградської області, а також про земляків  - представників різних професій, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.



Гімназисти переглянули відеофільм «Чорнобиль – подвиг, істина, пам'ять». Поетичні твори про Чорнобиль читали Жорнова Анна, Ройляну Вікторія, Шусь Діана.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто свідомо вступив у двобій зі стихією, закрив собою світ від жахливих променів радіації.
Присутні познайомилися з книгами книжкової виставки-реквієму «Дзвони Чорнобиля». В цей день діти поклали квіти до пам’ятної стели чорнобильцям-землякам.

Немає коментарів:

Дописати коментар