середу, 6 грудня 2017 р.

Україна читає дітям

Вже не один рік бібліотека приймає участь у національному проекті «Україна читає дітям». Неможливо змусити дитину любити читати, але можна спробувати зробити читання приємним. Реалізуючи з 2010 року Національний проект «Україна читає дітям», дитячі бібліотеки України для своїх юних користувачів роблять усе, щоб читати було модно, престижно, креативно і цікаво. Адже дітям читають свої улюблені твори дорослі, які у своєму житті завдяки книзі досягли значних успіхів.
Цього разу рамках проекту до бібліотеки завітали учні 4-В класу ЗШ №6 на зустріч з місцевою поетесою Логвіненко Вірою Олександрівною.


Розпочала свою розповідь Віра Олександрівна з виконання пісні «Новоукраїнка», текст і мелодію до якої написала сама. Голос у Віри Олександрівни чудовий, діти спочатку просто слухали пісню, а потім підхопили приспів разом з поетесою. Налаштувавши аудиторію таким чином на ліричний лад, Віра Олександрівна познайомила слухачів зі своєю родиною  – мамою, батьком, двома братами та трьома сестричками. Розповідала і про свою малу батьківщину – шевченківський край, де народилася, ходила в школу. Але найріднішою землею стала для Віри Олександрівни наша Новоукраїнка, де вона проживає вже майже 46 років.


Кожен вірш поетеса читала, як пісню – мелодійно і співуче, а потім знову переходила на спів. Учні сиділи тихо, мов зачаровані, а Віра Олександрівна розповідала про свої улюблені твори, любов до яких їй прищепили батьки – це казки Пушкіна та вірші Кобзаря.
Вірші Віри Олександрівни перепліталися з історією України – розстрілом євреїв в Гусарському урочищі, Голодомору. Читала поетеса і вірші про сучасні події, які запали їй в душу, присвячені Героям Небесної Сотні, анексії Криму, воїнам АТО.

Дітям дуже сподобалося слухати Віру Олександрівну, а потім було фото на згадку про цікаву зустріч в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар