вівторок, 29 березня 2016 р.

Подорож у місто Книгоград

Навесні вся Україна відзначає Всеукраїнський тиждень дитячого читання. „Хто багато читає, той багато знає”, – так кажуть у народі. Книжка вчить, як на світі жить, книжка відповідає на безліч запитань. І кожна людина знає, що найвідданішого і наймудрішого друга, ніж книга, не знайти.

Саме тому до бібліотеки на зустріч з улюбленими книжками завітали учні    4-А та 4-Б класів ЗШ №6, щоб здійснити «Подорож у місто Книгоград». Бібліотекар привітала дітей зі святом, розповіла про значення книги в житті людини. Зацікавили також учасників свята слайди презентації «Історія створення книги», де вони змогли побачити історію створення книги – від найдавніших часів до наших днів. Подорожуючи діти побували на різних зупинках. На зупинці «Книги - кораблі думки» юні книголюби декламували вірші про книгу, а щоб потрапити на зупинку «Читай-місто» вони повинні були відповісти на запитання вікторини «Хто, хто…». На зупинці «Море мудрості» діти відгадували загадки про книгу та шкільне приладдя, а зупинка «Книги – ключ до знань» познайомила подорожуючих з енциклопедіями та довідниками. Щоб потрапити на зупинку «Найкращий друг – книга» учасники подорожі мали розповісти про свою улюблену книгу. Останньою стала зупинка «Казковий лабіринт», де казкознавці відповідали на запитання казкового тесту.




На закінчення подорожі бібліотекар побажала юним читачам завжди дружити з книгою, яка допоможе їм вибрати життєвий шлях, розкриє шляхи для творчості, розмалює життя яскравими барвами.

Немає коментарів:

Дописати коментар