пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Книгоманія - 2016

  В книжках ваші друзі, герої живуть,
                І ви пам’ятаєте як їх зовуть
                Герої улюблені наші –
                Нам приклад чудовий, безстрашний.
                Ми з ними добріші
                В усьому сильніші
                І навіть, здається, мудріші.
В бібліотеці пройшов районний конкурс "Книгоманія-2016 року". На конкурс завітали найкращі читачі Новоукраїнки та Новоукраїнського району, вікова категорія – учні 6-7 класів. Конкурс складався з двох етапів: 1 – розповідь про улюблену книгу, 2 – участь у літературній вікторині. Компетентне журі оцінювало вміння учасників стисло й аргументовано висловлюватися про прочитане. В конкурсі прийняли участь юні користувачі сільських бібліотек сіл: Глодоси, Новомиколаївка, Рівне,  користувачі бібліотек шкіл №1, №3, №6, №8 та гімназії №7.




Всі учасники конкурсу добре підготувалися та достойно презентували книги сучасних українських авторів. Демонстрували книги юні читачі по різному: деякі просто розповідали чим їм сподобалась книга, були й такі, що показали справжню акторську майстерність під час виступу, а інші намагалися заінтригувати своїх суперників, зупинивши розповідь на найцікавішому епізоді книги. Найбільш цікаво та змістовно представили книги Тимошенко Вадим та Пилипенко Ліза – ЗШ №4, Ловінюкова Юлія та Савчук Володимир  – ЗШ №3, Бузько Юлія - ЗШ №6, Травкіна Маряна – гімназія №7, Стратієнко Богдан – ЗШ №8, Чирва Вікторія -  Рівнянська ЗШ №5, Колісніченко Антоніна – Новомиколаївська ЗШ, Даниш Альона – Глодоська ЗШ, Петренко Анастасія – ЗШ №1.








     
     
І хоч всі учасники конкурсу достойно виступили на першому етапі, та вирішальну роль зіграла участь у «Літературній вікторині», де потрібно було відповідати на питання по творах класичної та сучасної дитячої літератури, адже найкращий читач – це читач, який прочитав найбільше книг.
За результатами оцінювання переможцями стали:
Тимошенко Вадим ЗШ №4 – І місце, який буде представляти Новоукраїнський район на обласному етапі конкурсу «Книгоманія»
Даниш Альона Глодоська ЗШ – ІІ місце,
ІІІ місце розділили: Ловінюкова Юлія ЗШ №3, Пасічник Валерія та Бузько Юлія ЗШ №6.
Всі учасники конкурсу нагороджені дипломами та грамотами. Але найбільшою нагородою для всіх книголюбів стала зустріч з книгою та можливість поспілкуватися з однодумцями, де кожен читач мав змогу проявити ерудицію, любов до книги та творчу ініціативу.


Немає коментарів:

Дописати коментар