вівторок, 22 вересня 2015 р.

День миру в бібліотеці

21 вересня весь Світ відзначає День Миру, як день глобального припинення вогню та відмови від насильства. До Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. Недаремно символом нашої держави став прапор, що має синьо-жовті кольори, які символізують мирне небо та достаток. У час, коли в нашій рідній Україні лунають постріли та проливається людська кров, цей день особливий.


 Тож саме в цей день до бібліотеки на День Миру завітали користувачі-діти 3-В класу ЗШ №6.  На заході діти ознайомились з історією виникнення Міжнародного дня Миру та з його значенням для всього людства. Дітей вразило, що Дзвін Миру, символ міжнародної солідарності всіх людей світу,  було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: «Хай буде  мир в усьому світі». 


Бібліотекар запропонувала дітям скласти звернення до всіх мешканців планети та наших сусідів з проханням припинити всі війни та жити у мирі та злагоді. Для того, щоб їх зрозуміли у кожному куточку планети діти своє звернення намалювали. Маленькі художники висловили у своїх малюнках бажання миру, єдності, спокійного життя без обстрілів та бомбардувань. Звучали на заході і вірші про мир, що супроводжувались демонстрацією малюнків. Загиблих на Сході нашої держави діти вшанували хвилиною мовчання, а потім помолились за нашу Україну, за те, щоб нарешті на нашій рідній землі настав мир.


Немає коментарів:

Дописати коментар