четвер, 17 квітня 2014 р.

Намалюю писанку


Писанки - невід′ємний атрибут Великодніх свят. Саме цьому святу присвячений передпасхальний майстер-клас із декоративного розпису «Малюємо разом з художником» проведений у бібліотеці з учнями ЗШ №6 4-А класу. Майстер-клас проводила випускниця Решетилівського художнього училища Рубанчук Олена Олександрівна, яка є постійною відвідувачкою нашої бібліотеки.


Художниця наголосила про важливість писанок, розписаних власноруч, адже людина вкладає в свою роботу весь радісний настрій цього свята. Олена розповіла про види писанок, про значення окремих елементів та кольорів, які використовуються у писанкарстві, продемонструвала готові роботи. А потім запропонувала дітям намалювати писанку в своїх альбомах для малювання. Діти із захопленням взялися до справи, хто малював узори, що показувала майстриня, а хто придумав власний малюнок.


Наприкінці майстер-класу діти показували готові малюнки та пояснювали, чому саме такі кольори та символи вони використали. А Олена продемонструвала свій малюнок писанки, який виготовила одночасно з дітьми. Усім учасникам майстер-класу дуже сподобалось малювати, кожен вважав саме свою роботу найкращою.


Наприкінці заходу бібліотекар звернула увагу дітей на виставку «Великодні витинанки», адже витинанки, як і писанки можуть теж стати прикрасою святкової оселі.

Немає коментарів:

Дописати коментар