понеділок, 9 вересня 2024 р.

Літературний портрет «Відомі класики української літератури»

 




У дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки презентовано літературний портрет «Відомі класики української літератури»!

📚
Ця подія присвячена дням народження двох видатних класиків української літератури:
🎉 **9 вересня** – 255 років від дня народження Івана Котляревського, автора безсмертної «Енеїди». Його творчість стала основою нової української літературної мови та культурного відродження України. 🇺🇦
Його поема «Енеїда» (1798) стала великим твором загальнонаціонального значення нової української літератури, написаним народною мовою.
Котляревський зробив найвагоміший внесок у становлення сучасної української літературної мови. В умовах занепаду всіх різновидів староукраїнської писемної мови, поема «Енеїда», п'єси «Наталка Полтавка» і «Москаль-чарівник», написані на основі живого усного мовлення народу, започаткували новий етап формування літературної мови.
🎉 **17 вересня** – 160 років від дня народження Михайла Коцюбинського, майстра психологічної прози. Коцюбинський - один з найоригінальніших українських письменників. Його твори «Тіні забутих предків» та «Fata Morgana» вивели українську літературу на новий рівень і здобули європейське визнання. 🌍

Немає коментарів:

Дописати коментар