вівторок, 14 березня 2023 р.

Руками створена краса

 


В дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки проходить презентація персональної виставки творчих робіт юної майстрині з бісероплетіння Марії Стружикової.

В нашу бібліотеку після повномасштабного російського вторгнення записалося багато дітей, що змушені були разом з сім’ями виїхати зі своїх рідних домівок. Так, до нас записалася і ця мила дівчина, яка разом зі своєю родиною переїхала в Новоукраїнку з Херсонської області, адже залишатися на окупованій території сім’ї з трьома неповнолітніми дівчатками було дуже небезпечно. Багато своїх робіт з українською символікою, або синьо-жовтого кольору змушена була розпустити, адже на російських блокпостах за це можна було дуже серйозно постраждати.
Марія записалася до нас в бібліотеку разом зі своїми сестричками, але замовила не художні твори, а книги по бісероплетінню. Коли ми розговорилися з цією веселою та компанійською дівчинкою, вона розповіла, що бісероплетінням захопилася ще в десятирічному віці, випадково знайшовши мамин бісер, мама показала і основні ази плетіння. А далі маленька майстриня вже самотужки осягала таємниці роботи з бісером, самостійно освоїла станочне плетіння. Ідеї брала із спеціальної літератури та з Інтернету. Свої вироби Марійка дарувала мамі, сестричкам, подружкам, їх залюбки купували вчителі, знайомі.
Зараз Марії вже 15 років і вироби, що створені її руками просто неймовірні. Яскравими промінцями виграють створені нею кольє, брошки, кулони, підвіски, сережки, браслети. Описати красу робіт неможливо, їх потрібно бачити.
Виставка презентується в дитячій філії, за адресою: провулок Степана Бандери, 17. Прийшовши на виставку, ви не тільки підтримаєте майстриню, а ще й отримаєте справжню естетичну насолоду від її чудових художніх робіт. Тож завітайте, долучіться до прекрасного!









Немає коментарів:

Дописати коментар