четвер, 2 березня 2023 р.

"Березнева котовасія" - до Міжнародного дня котів

 В перший день весни, 1 березня, у світі традиційно святкують Міжнародний день котів- Неофіційне свято, присвячене нашим вірним і грайливим друзям. Адже саме початок весни є особливим періодом для мурчиків. Мало хто, байдужий до цих грайливих, ласкавих і дуже розумних звірят.

З цієї нагоди дитяча філія Новоукраїнської центральної бібліотеки пропонує тематичну підбірку цікавих книг про котів «Березнева котовасія».🐾📚🐾
Отож, ми пропонуємо поговорити саме про них – пухнастих, чорних, рудих і різнокольорових, тих, що гуляють самі по собі, і тих, що носять чоботи – про котів.😻🐾
Це особлива істота, і вірите ви в її надзвичайні властивості чи ні – не має значення. Не дарма в художній літературі образ кота посідає власне, ніким не займане місце: згадаймо Чеширського кота з чарівною посмішкою або Кота у чоботях, Пана Коцького з української казки. Отож, почнемо з найменшеньких: треба заздалегідь підготувати дитинку до зустрічі з КОТОМ!
🐾Відкрийте з малечею «Поезії Рудої Киці», чиї вірші переклала з «котячої» Аліна Артюх. Міста, села, джунглі і острови; гіпопотами, черепахи, ведмежата, горобці і цвіркуни – кого і чого тільки немає в творах киці-поетки!
🐾А ще більше дізнатися про погляди кішок та їхнє життя серед людей можна з фантастичної повісті Катерини Булах «День кота», бо її героїні, дві подружки, Настя і Кароліна, у перший же день канікул перетворюються на… кішок! Їх мандри та пригоди допомагають побачити себе збоку, очима чотирилапих, яких ми інколи навіть не помічаємо.
🐾А вусато-хвостата історія Галини Вдовиченко «36 і 6 котів» нявчить – пробачте! – навчить, що не буває ані безвихідних ситуацій, ані непотрібних котів і що разом можна подолати будь-які негаразди!
🐾Звичайний сіренький котик, прозваний Пелле Безхвостий, став знаменитим не лише у Швеції. Письменник Єста Кнутсон написав про Пелле Безхвостого аж дванадцять книжок. Мабуть, про жодного кота їх стільки ніде не написано, а про безхвостого й поготів! Жоден кіт не зажив такої слави, як Пелле Безхвостий! Ця повість знов поведе читачів у безмежний світ кумедних котячих пригод і познайомить їх із новими героями.
🐾Книга «Кіт Вікентій і острів скарбів» автори - Крис Стелмащук та Агнешка Стелмащук, розповідає про кота, який не був звичайним котом. Він був відомим дослідником і винахідником. Кіт мешкав на горищі старого покинутого дому. Якось він знайшов старовинну мапу, на якій було позначено місце, де захований скарб! На Вікентія чекають захопливі пригоди! Чи знайде він загадковий скарб? Кого він зустріне на шляху до скарбів? Отже, вирушаємо в дорогу!
Озирніться: можливо, якийсь зовсім занедбаний смугастик-пухнастик потребує вашої допомоги? І можливо, з його появою в вашому будинку і в вашому житті все зміниться на краще?
🐾🐾Тож завітайте до нашої бібліотеки, та оберіть собі «котика» (а ще краще – кількох!) до душі! На вас вже чекають!😻





Немає коментарів:

Дописати коментар