вівторок, 23 січня 2024 р.

День інформації «Україна в нас одна – соборна, незалежна»

 





22 січня - в Україні відзначається велике державне свято - День Соборності України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 105 років тому  українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР.  Цим самим українці втілили своє споконвічне прагнення до єдності.

З нагоди свята  у дитячій філії Новоукраїнської центральної  бібліотеки   проведено  день інформації «Україна в нас одна – соборна, незалежна»,  з метою виховання почуття національної гідності, інтересу до історії власного народу та глибокої поваги до рідної країни. На захід були запрошені учні 7-А класу Новоукраїнського ліцею №6 (класний керівник Правник Р.А).

Бібліотекар розповіла про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Згадали на заході  і про криваві бої, які зараз точаться на українській землі, де вирішується доля і майбутнє України. Під час зустрічі семикласники не лише обговорили історичне значення соборності, але й взяли участь в інтелектуальній грі «Чи знаєш ти свою державу?», під час якої демонстрували свої знання з історії, культури, мистецтва та традицій  України.

До Дня інформації в бібліотеці оформлено  книжкову виставку "Соборна і єдина наша Україна", на якій представлена література, що пропонує користувачам  замислитись про історію нашої країни, про сьогодення та майбутнє українського народу. Матеріали, представлені на виставці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували Злуці, яка вперше з'єднала в єдину Соборну незалежну державу всю Україну.

Вивчення власної історії, як ніколи, актуальне сьогодні у наш непростий час. І на сьогодні, коли Україна потерпає від широкомасштабної російської агресії, соборність є тим фактором, що допомагає українцям відстоювати свою державність. Адже в рядах наших захисників пліч-о-пліч воюють хлопці і дівчата з півночі і півдня, заходу і сходу. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання  наших героїв, які віддали життя за Україну в російсько-українській війні. Цінуймо цілісність рідної землі і цілісність нашого народу. Єднаймося! Разом до ПЕРЕМОГИ! Слава нашим Захисникам та Захисницям!




Немає коментарів:

Дописати коментар