вівторок, 30 січня 2024 р.

День Всеволода Нестайка

 


30 січня 94 роки тому на Житомирщині народився Всеволод Нестайко - класик сучасної української дитячої літератури, чарівник із країни сонячних зайчиків, лауреат численних літературних премій, зокрема Міжнародної премії імені Г.Х. Андерсена, яку присуджують найкращим авторам книг для дітей, на творах якого виросло кілька поколінь читачів. Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, дотепне, як ця надзвичайно талановита книга « Тореодори з Васюківки». Недарма письменника Всеволода Нестайка називають українським Марком Твеном. До цієї дати в дитячій філії було оформлено книжкову полицю «В гостях у героїв книг В. Нестайка».






Всеволод Нестайко протягом свого творчого шляху видав близько 40 книг. «Тореадори з Васюківки» - історія, яка принесла письменнику славу, вперше була видана у 1964 році. Також великою популярністю користуються такі твори автора, як: «Незвичайні пригоди у лісовій школі», «Дивовижні пригоди незвичайної принцеси», трилогія «В Країні Сонячних Зайчиків», оповідання «Одиниця з обманом», «П'ятірка з хвостиком», «Загадка старого клоуна», «Чудеса в Гарбузянах» та інші повісті, казки і оповідання.
Книги Нестайка користуються великим попитом і серед наших читачів. І в цьому немає анічогісінько дивного, адже в дитячого письменника Всеволода Зіновійовича Нестайка з його веселими, дотепними, мудрими повістями й казками десь під сотню виданих книжок, ціла авторська бібліотека!
Запрошуємо поринути у світ пригод разом з героями, що живуть на сторінках книг Всеволода Нестайка. Дітям буде цікаво, а дорослі читаючи твори дітям, поринатимуть в своє дитинство.

Немає коментарів:

Дописати коментар