четвер, 1 грудня 2022 р.

Виставка-реквієм «Голодомор – символ вічної скорботи»



 26 листопада Україна вшановує 90-ті роковини Голодомору-геноциду. Цю скорботну дату ми згадуємо сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації. Через 90 років після вчинення Голодомору-геноциду на теренах України Росія вчиняє новий геноцид – війною. Одвічний ворог нас знову намагається «денаціоналізувати» та упокорити, щоб не випустити з-під свого впливу та не допустити зміцнення української державності. Методи новітнього путінського режиму мало відрізняються від сталінських: вбивства, терор голодом і холодом, залякування, депортації.

Голодомор 1932-1933-тіх років – один з найстрашніших злочинів проти людства. Тоді в державі з одним із найрозвиненіших в Європі агропромисловим комплексом люди мільйонами гинули від голоду.
З метою вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голодомору та засудити творців цієї чорної сторінки в історії України, в дитячій філії оформлено виставку-реквієм «Голодомор – символ вічної скорботи».
З матеріалів та документів, розміщених на виставці користувачі філії зможуть дізнатися багато невідомого про причини і наслідки трагедії, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор».
На виставці представлені документальні, історичні, художні твори українських та зарубіжних істориків, письменників та дослідників, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії, а також краєзнавчі матеріали, які розкривають трагізм тих подій на теренах Кіровоградщини.
Де б ви не були 26 листопада, вшануйте померлих від голоду, запаливши свічку пам’яті.
Україна пам'ятає! Світ визнає!

Немає коментарів:

Дописати коментар