четвер, 11 березня 2021 р.

Серія "Дитячий детектив "Агата Містері"

 


Пропонуємо читачам захоплюючі книжкові новинки, що з’явилися в бібліотеці завдяки Українському інституту книги в рамках Програми поповнення  фондів бібліотек.

Серія книг Сера Стіва Стівенсона, нової зірки зарубіжної дитячої літератури, «Дитячий детектив. Агата Містері»  Незважаючи на те що писати він почав порівняно недавно, книги цього автора користуються величезною популярністю у дітей з різних країн. Якщо ваша дитина обожнює пригоди, таємниці і розслідування, вам просто необхідно купити книги Стіва Стівенсона. Письменник працює в детективно-пригодницькому жанрі. Сюжети його книг захоплюють увагу з першої до останньої сторінки, причому подобаються і дітям, і підліткам, і дорослим читачам.



На даний момент Стів Стівенсон написав 16 книг, витриманих в жанрі дитячого детективного роману. Всі вони входять в серію «Агата Містері». Кожна історія має закінчений сюжет. А між собою вони об'єднані образами головних героїв: дванадцятирічної англійки Агати, яка має гнучкий розум і феноменальною пам'ять, її кузена Ларрі - невдалого учня школи детективів, їх відданого дворецького містера Кента і сибірського кота Ватсона, який теж бере участь у пригодах. У кожній книзі на героїв чекає нове захоплююче розслідування, яке підкидає школа детективів. Сам Ларрі ні за що б не впорався, але розумниця Агата здатна розплутати саму неймовірну таємницю.



У першій книзі серії дія відбувається в Єгипті. Агата, 12-тирічна розумна дівчинка, її двоюрідний брат Ларрі, мажордом Кент, кіт Агати Ватсон шукають крадія старовинної таблички, яка вказує місце захоронення фараона. Детектив дитячий, та чимось нагадує стиль Агати Крісті. Можливо це асоціація з іменем головної героїні, а ще камерність злочину - підозрюють одного з чотирьох осіб. І, коли Агата завершує розслідування, то збирає підозрюваних в одній кімнаті, де розповідає як відбувався злочин, і викриває зловмисника. Ця аналогія з майстринею детективів Агатою Крісті - тільки на користь книзі.

Крім того, кожен злочин, і відповідно книга, відбувається в  іншій країні, де точно живе хтось з родини Містері. Родина велика, тому в кожній книзі інший родич Містері. Таким чином, можна ще й віртуально подорожувати і знайомитися з різними країнами. Ілюстрації Стефано Турконі теж на вищому рівні. Завдяки їм можна більш досконало зрозуміти де відбуваються події книги.

Запрошуємо наших читачів поринути у світ пригод разом з Агатою Містері!



Немає коментарів:

Дописати коментар