четвер, 11 квітня 2019 р.

Космічна медіавікторина « Що приховують зірки?»


12 квітня все людство відмічає Всесвітній день авіації та космонавтики. Цього дня у 1961 році старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши епоху космічних польотів.
 

Україна і космос - нероздільні. Зв'язок цей міцно встановився на зорі космонавтики. Українське походження мали такі творці польотів у світовому просторі, як Костянтин Ціолковський, Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк, Сергій Корольов та інші.
 За роки незалежності Україна впевнено посіла своє місце серед провідних космічних держав світу. Ім'я Героя України , льотчика-космонавта Леоніда Каденюка є одним із символів сучасної України. 


Напередодні Дня космонавтики в дитячу філію завітали учні 3-А  класу гімназії «Лідер»  на космічну медіавікторину « Що приховують зірки?». З розповіді бібліотекаря діти дізналися як починався шлях до першого  в світі космічного польоту. З цікавістю діти переглянули слайди презентації про космос, цікаві факти про зірки, космонавтів, а потім активно відповідали на запитання медіавікторини.

Для всіх, хто бажав дізнатись більше про цікаві космо-факти   була презентована  книжкова виставка " Що приховують зірки?".

Немає коментарів:

Дописати коментар