понеділок, 6 листопада 2017 р.

Абетка безпеки в бібліотеці

Наша бібліотека постійно проводить роботу по безпеці життєдіяльності користувачів бібліотеки. Робота проходить як у форматі індивідуальних бесід, так і масових заходів. Особливо наполегливо бібліотекарі спілкуються з читачами перед канікулами, адже саме під час канікул багато вільного часу у дітей. Вони гуляють на вулиці, залишаються самі вдома часто без супроводу дорослих.

Щоб запобігти нещасним випадкам, саме перед осінніми канікулами, в бібліотеці для користувачів-дітей 3-В класу ЗШ №6 було проведено мультимедійну презентацію «Абетка безпеки для малят». На кожну літеру абетки були підібрані поняття, які пов’язані з основами безпечного поводження.
Бібліотекар зачитувала слово з абетки, а діти пояснювали, як вони розуміють те, чи інше поняття. Кольорові слайди розповідали дітям про те, як бути обережним з вогнем, на який номер телефонувати до поліції та лікарні, як поводити себе на дорозі та ін.
По закінченню заходу діти пообіцяли, що будуть дуже обережно поводити себе вдома і на вулиці під час канікул та після них, а в цьому їм допоможуть книги, які вони взяли почитати додому на канікулах.

Немає коментарів:

Дописати коментар