вівторок, 14 листопада 2017 р.

Солов’їна, барвінкова – українська рідна мова!

На свято «Солов’їна, барвінкова – українська рідна мова» (до Дня української писемності та мови) до бібліотеки завітали учні 5-А, 5-Б та 6 класу гімназії «Лідер». Вчитель української мови та літератури Яценко Л.В. та бібліотекар Коробова Т. М. повели дітей у чарівний світ рідної мови. 

Діти із цікавістю ознайомилися з історією свята та переглянули відеоролик «Старовинна легенда про українську мову», цікавою та змістовною була мультимедійна презентація про історію та походження української мови, яку продемонструвала Лариса Віталіївна.


Ведучі свята Базюк Дар’я та Шульга Анастасія розповіли про красу і багатство нашої мови. Фортинський Максим, Пасічник Ніка, Луцаєвська Вікторія декламували вірші українських поетів про мову, а Нігай Данило розповів ще й гумореску на цю тему.


Звучала на святі і пісня «Мова єднання» у виконанні Н. Бучинської, яку підхопили всі учасники заходу.



Гімназисти взяли активну участь у мовній вікторині, яку провела бібліотекар та чітко відповідали на жартівливі запитання, які ставила Яценко Л.В. Учасники заходу ознайомилися з бібліографічним оглядом літератури «Рідна мово, звучи в нашім домі…» і ще раз переконалися, що «кращої, ніж рідної, мови не буває…».

Немає коментарів:

Дописати коментар