понеділок, 16 травня 2016 р.

Пам'ять про них збережуть обеліски...

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію людства Другій світовій війні. Не щезне в пам’яті людській, не відійде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу.
З нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в бібліотеці було проведено день пам’яті «Пам'ять про них збережуть обеліски». На захід завітали користувачі-діти 5 класу гімназії №7. Затамувавши подих діти слухали розповідь про  страшні часи війни, про дітей-героїв та їх подвиги.


П’ятикласники дізналися про своє рідне місто Новоукраїнку у воєнні роки і про тих, хто і як його визволяли. Трагедія тієї далекої війни відгукнулася в серцях користувачів бібліотеки, адже вони порівнюють події минулого століття з тим, що зараз відбувається на сході України. Зі сльозами на очах діти слухали розповіді про героїв АТО.
Усіх полеглих на війні діти вшанували хвилиною мовчання.



Учасники заходу та користувачі бібліотеки ознайомилися з виставкою-реквієм «Війна відгриміла, а пам'ять жива» та мали змогу переглянути воєнні хроніки та побачити на власні очі, як тяжко здобувалася Перемога.

Немає коментарів:

Дописати коментар