середу, 23 грудня 2015 р.

Народознавче лото

Немає у людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилася, земля, на якій зросла… Упродовж багатьох століть український народ безупинно творив своє, тільки йому властиве духовне середовище, поповнюючи його своєрідними символами, святами, звичаями та традиціями.
Щоб по-справжньому любити рідний край, бути гідним патріотом своєї Батьківщини, необхідно знати її історію, мову, культуру.
З метою популяризації національних традицій, звичаїв, збереження історії рідного краю в бібліотеці було проведено гру-вікторину «Народознавче лото» з учнями 5 класу гімназії №7.


Захід охопив період сивої давнини України, побуту її народу, народні, релігійні, родинні традиції, обряди, символи.
Читачі жваво відповідали на запитання бібліотекаря, охоче спілкувалися, збагачувалися новою інформацією. «Народознавче лото» показало обізнаність дітей у народних звичаях, святах, традиціях. Вони із задоволенням переглянули книжкову виставку «Цілюще джерело».



В цей день п’ятикласники відвідали краєзнавчий музей, в одному із залів якого зібрані побутові речі, ікони та одяг наших предків. Прослухавши цікаву розповідь директора краєзнавчого музею Гаращенка М.О., гімназисти поринули у світ минулого наших пращурів, відпочили душею і отримали задоволення від побаченого.

Немає коментарів:

Дописати коментар