середу, 16 грудня 2015 р.

Іде Святий Миколай

19 грудня до дітей України має завітати Святий Миколай і покласти під подушки або в чобітки миколайчики — приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року. Цей день вважається народним святом, немає на українській землі жодної хати, де не було б на стіні образа святителя Миколая, немає душі, що не горнеться до цього великого святого.

Саме тому напередодні дня Святого Миколая до бібліотеки завітали користувачі-діти 1-б класу ЗШ №6 на свято «Іде Святий Миколай». На початку свята бібліотекар розповіла дітям про те, хто такий святий Миколай, та якими добрими справами він прославився, а також діти дізналися, що Миколая завжди супроводжують янголи, які допомагають готувати подарунки для дітей, та чортики, що заважають Миколаєві та намагаються забрати подаруночки. Дізналися діти і про те, що потрібно бути добрими і слухняними, адже неслухи отримують в подарунок різочку.

Потім на свято завітали «зірочки», які повідомили про наближення головного героя свята Святого Миколая та його помічників – янголів. Щоб показати святому Миколаю, що дітки розумні, виховані та заслуговують на подарунки, бібліотекар загадувала дітям загадки, погралася в ігри: «Добрі і погані вчинки», «Подарунки від Миколайчика».

Сподобалась також гра «Лист до святого Миколая». На закінчення заходу Святий Миколай та його помічники – янголятка пригостили дітей солодкими подарунками.

Немає коментарів:

Дописати коментар