середу, 24 квітня 2024 р.

Книжкова виставка «Земля наша мати – нам її оберігати»

 




Щорічно 22 квітня відзначається Всесвітній День Землі. Люди зі всього світу об'єднуються, щоб замислитись про долю нашої дивної планети, навчитися захищати навколишнє середовище. З нагоди Дня Землі у дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки презентовано книжкову виставку «Земля наша мати – нам її оберігати». З літератури, розміщеної на виставці, користувачі бібліотеки дізнались, що традиція відзначати Всесвітній день Землі започаткована ще в 1970 році американським сенатором Гейлордов Нельсоном для того, щоб підняти проблеми забруднення повітря, води і грунту. 22 квітня 1970 року Р. Нельсон створив групу студентів, які закликали населення до захисту навколишнього середовища і збереження сприятливого клімату на землі. В результаті студентська хода переросла у національний рух спочатку в США, а потім поширилося по всьому світу.

Діти висловлювали своє розуміння свята, яке сьогодні має міжнародне значення і є днем нагадування про екологічні катастрофи, про те, що кожна людина може внести свій внесок у збереження екології на планеті і бути відповідальним за стан навколишнього середовища навколо себе.
Пам'ятаймо, що Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, наш спільний дім, берегти який — наш священний обов'язок.

Немає коментарів:

Дописати коментар