понеділок, 29 травня 2023 р.

День юного художника «Діти малюють мир»

 




Сонце прагне всіх зігріти,

Скаче по вікну.
Що малюють зараз діти
В цю страшну війну?
Мир! Таким, як уявляють,
А іще - птахів.
Їх малюнки промовляють
Замість сотень слів...
Віолета Кравченко
Діти малюють мрії... Бо це наче терапія, і настрій покращується і буденний день попри все наповнюється кольоровими фарбами. До Дня захисту дітей в дитячій філії з другокласниками ліцею «Лідер» було проведено день юного художника «Діти малюють мир».
Заняття провела майстриня, художниця, керівниця гуртку «Чарівні візерунки» ЦДЮТ «ЗОРІТ» - Нероба Світлана. На початку заняття з розповіді бібліотекаря діти дізналися про те, які бувають птахи, що символізують, з яких матеріалів можна виготовляти птахів власноруч, розглядали чудові ілюстрації книги «ПтахаАбетка».
На занятті художниця розповіла дітям про те, які бувають кольори, пояснила, як створити різні кольорові відтінки. А потім запропонувала дітям виготовити та розмалювати власноруч птахів, тому що птахи - це символ добробуту, миру, достатку. Діти з паперових тарілок виготовляли чарівних птахів, розмальовували їх, проявляючи свою фантазію та уяву. В творчій атмосфері з’явилися кольорові, яскраві, старанно виписані птахи. Та кожен юний художник малював не лише олівцями та фломастерами, а ще й серцем, адже всі дитячі бажання спрямовуються на мир в Україні та в усьому світі.




Немає коментарів:

Дописати коментар