пʼятниця, 19 травня 2023 р.

Виставка-інсталяція "Вишиванка єднає Україну"

 




18 травня увесь світ відзначає Всесвітній день вишиванки. Це свято покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічно вишитого українського одягу. Вишиванка є символом краси, здоров'я і щасливої долі. Її вважають оберегом української нації. Сьогодні День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи своє життя. Долучитися до свята може будь-хто - потрібно просто одягти вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою.

В дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки оформлена виставка-інсталяція "Вишиванка єднає Україну", де представлені вишиті рушники – особисті реліквії бібліотечних працівників та література про розмаїтий світ вишиванок. Нехай День вишиванки зітре кордони та об'єднає українців у всьому світі, а мудрість та сила тисячолітньої традиції дасть нам натхнення.
Дякуємо захисникам і захисницям за можливість одягти сьогодні наші вишиванки - обереги, які здавна несуть в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь.
Вишиванка - це те, що об'єднує нас, українців, бо ми вільні і боремося за свою свободу, а значить Переможемо!💙💛
Тож одягніть цього дня вишиванку! Проявіть свою національну позицію!

Немає коментарів:

Дописати коментар