вівторок, 29 березня 2022 р.

Всесвітній_день_поезії Читаємо_перемагаємо




 

Сьогодні, 21березня - Всесвітній день поезії. Ми вітаємо з цим днем усіх поетів, що зараз своїм поетичним словом воюють за рідну Україну, а також тих, хто любить та цінує віршовані рядки.

Наше поетичне слово стало криком відчаю і помсти! Ми оплакуємо зруйновані родини, загиблих дітей, матерів, - кожного, хто віддав життя за Батьківщину, за нашу Свободу і Незалежність. Україна оплакує знищені міста і села. Наше поетичне слово стало закликом про допомогу до всього світу. Наше поетичне слово стало нещадною зброєю помсти ворогу. Воно, як ніколи, згуртувало всіх українців, незалежно від національності, закликає і надихає захищати свою рідну країну до Великої Перемоги!
В ці важкі для нашої країни дні, як ніколи, звучать повсюдно різними мовами пророчі слова Тараса Шевченка, сильна та чарівна поезія Лесі Українки і Ліни Костенко, могутнє слово Івана Франка, вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів вірши Павла Тичини, Василя Стуса, Василя Симоненка, Бориса Олійника...
Шанувальників поезії, запрошуємо до дитячої філії Новоукраїнської центральної бібліотеки, де для вас оформлено патріотичну книжкову виставку "Поетичний віночок".
Читаємо - перемагаємо! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар