вівторок, 27 квітня 2021 р.

Всім любителям точних наук - книжкова виставка "У світі цікавих чисел"

 


Математика – одна з найдавніших наук. Задачі і теореми, доведені сотні років тому, захоплюють своєю красою і витонченістю логічних міркувань і в наш час. Президент України своїм указом оголосив 2020-2021 навчальні роки Роком математичної освіти в Україні для того, щоб забезпечити рівний доступ юних українців до сучасної і якісної математичної освіти, та формувати у них належний рівень математичної компетентності.



З цією метою в дитячій філії діє книжкова виставка «У світі цікавих чисел». На виставці представлені матеріали по історії математики, біографії вчених-математиків, довідкові видання по математиці для школярів, а також збірники цікавих математичних задач і головоломок.



Матеріали, розміщені на виставці, можуть стати в нагоді не лише учням, вчителям математики, але й тим, хто бажає відновити знання з математики та дізнатися про неї багато цікавого.

Цікава математика

vШарль Перро, автор «Червоної шапочки», написав казку «Любов циркуля і лінійки».

v Наполеон Бонапарт писав математичні роботи й один геометричний факт називається «Задача Наполеона».

v Л.М.Толстой, автор роману «Війна і мир», писав підручники для початкової школи і, зокрема, підручник арифметики.

v Всі сучасні підручники з геометрії укладено на основі відомих «Початків» Евкліда, які написані в IV—III ст. до н. е

v Англійська королева, прочитавши книгу Льюїса Керрола «Аліса в країні див» так зацікавилася нею, що наказала принести їй всі книжки цього письменника, але була розчарована, тому що в інших книгах були математичні формули.

v В 1940 році було надруковано книгу, в якій є 370 різних способів доведення теореми Піфагора, а серед них є доведення, яке запропонував президент США Гарфілд.

Немає коментарів:

Дописати коментар