середу, 17 лютого 2021 р.

Святкова книжкова виставка «Мови чисте джерело»

 


Спитай себе, дитино, хто ти є,

І в серці обізветься рідна мова;

І в голосі яснім ім’я твоє

Просяє, наче зірка світанкова.

Дмитро Павличко

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

До цього свята в дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки оформлено святкову книжкову виставку «Мови чисте джерело», на якій  представлено розмаїття мовознавчих видань, підбірки поетичних творів, афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову. Читачі ознайомляться з  історією походження української мови, з народною мудрістю в українському слові, з славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – різноманітними словниками української мови. Виставка розкриває барвистий світ українського слова, його велич, красу та силу.

Мова – духовний скарб нації. Тож давайте не забувати, що збереження мови не просто залежить від кожного з нас, а є нашим обов’язком, своєрідним внеском у збереження національної культурної спадщини. Тому закликаємо усіх – бережіть рідну мову!





Немає коментарів:

Дописати коментар