середу, 17 лютого 2021 р.

Виставка-пам’ять «Леся Українка – славна дочка України»

 


Ні! я жива! Я буду вічно жити!
Я в серці маю те, що не вмирає.

В дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки оформлено виставку-пам’ять «Леся Українка – славна дочка України» до 150-річчя від дня народження великої дочки українського народу, яка золотими літерами вписала свою творчість в культурну спадщину нашої нації, підіймаючи її до рівня кращих зразків світового письменства.

З'явившись на рубежі двох століть і двох епох, її творчість стала однією з вершин української літератури. Леся Українка пройшла великий шлях перемоги духу над стражданням тіла і проявами буденності життя. Вона – донька фантазії, вона - Мавка, бояриня, Міріам, Долорес і віща Кассандра. Духовна міць фізично недужого тіла, властива Лесі Українці, наснажувала і її творчість. Лесю Українку Іван Франко назвав «чи не «єдиним мужчиною в українському письменстві». Ця тендітна жінка виявилася мужнішою за багатьох чоловіків, бо інколи мужність потрібна вже для того, щоб просто жити. Але про таких людей важко сказати «була...». Сьогодні Леся Українка, як ніколи, актуальна.

Користувачі бібліотеки зможуть познайомитися на виставці з авторськими творами поетеси, з книгами про дитячі роки, її мужність перед обличчям долі. А також дізнатися про життєвий та творчий подвиг великої Українки, жінки з трагічною долею, яка ввійшла в свідомість поколінь як символ незламності і боротьби.

Наша бібліотека запрошує всіх небайдужих до мистецької спадщини України, завітати до книгозбірні, полинути в поетичний світ Лесі Українки.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар