понеділок, 14 листопада 2022 р.

Книжкова виставка «Збережемо наш скарб – рідну мову»

 


Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. Це свято було встановлено Указом президента України від 6-го листопада 1997-го року і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова.

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова – багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.
Традиційно, до відзначення Дня української писемності та мови у дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки оформлено книжкову виставку «Збережемо наш скарб – рідну мову». На виставці представлені підручники та посібники з української мови, словники та періодичні видання, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української мови. Діти познайомляться з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова.
Варто пам’ятати, що грамотно володіти державною мовою – це обов’язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць. Бажаємо всім утверджувати рідну мову, дбати, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців. Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.
Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але ми впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури.
Нехай звучить рідна українська мова від покоління і до покоління українського народу! Миру нам всім і Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар