четвер, 21 вересня 2017 р.

День Миру в бібліотеці

До Міжнародного дня Миру в бібліотеці було проведено День Миру «Будемо усі дружити, в злагоді і мирі жити» з учнями 7-А класу ЗШ №6 (кл. кер. Плігіна О.В.).
Учасники заходу читали вірші про мир, познайомилися з історією і символами цього свята. Діти дізналися, якою дорогою ціною дається мир на нашій планеті, особливо для нашої рідної землі в період Другої світової війни і нині, на сході України.


В цей день до користувачів бібліотеки завітав наш земляк, учасник АТО – Бурага Костянтин, який поділився своїми спогадами, розповів, що йому довелося пережити за час виконання воєнного обов’язку в зоні АТО. Діти захоплено слухали, як Костянтин розповідав про умови життя на війні, про солдатську дружбу, про нелегкі військові будні та про короткі моменти перепочинку. Згадував герой і про те, як бійці їх бригади допомагали місцевим жителям виживати в страшний воєнний час, як допомагали евакуювати дітей із зони бойових дій. Згадував і про дітей та підлітків, які залишились з різних причин в зоні АТО, та навчилися розбиратися в різний видах зброї, адже війна ввійшла в їх життя. Завершуючи свою розповідь, Костя зауважив, що не вважає себе героєм, адже він просто виконував свій обов’язок перед Батьківщиною, тому що хотів щоб його син, та інші діти жили в мирній та незалежній країні.


Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять тих людей, які воювали за мир, тих хто віддав своє життя в ім’я світлого мирного майбутнього.
Учасник АТО почув від учнів щирі слова подяки і шани та отримав невеличкий подарунок.
Семикласники та користувачі бібліотеки переглянули презентацію «Героями не народжуються – героями стають» та ознайомилися з книжковою фото-виставкою «Ми хочемо жити в мирі».




Немає коментарів:

Дописати коментар