понеділок, 15 травня 2017 р.

Поклонимось великим тим рокам!

Це свято не затьмариться в віках.
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде жити…
М. Куруца
Весь світ 8 і 9 травня відзначає День пам’яті та примирення та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшановуючи пам'ять загиблих і віддаючи данину живим ветеранам.
З нагоди цих подій дитяча бібліотека, спільно з краєзнавчим музеєм, провела історичну годину «Поклонимось великим тим рокам!» з учнями 8-А класу ЗШ №6 (кл. кер. Унцеску І.В.).
Про події тих буремних років в Україні, в наших краях, про мужність, стійкість, патріотизм воїнів в роки війни, зокрема наших славних земляків, діти дізналися з розповіді директора музею Гаращенка Миколи Олексійовича. Учасники заходу переглянули нові артефакти тієї страшної війни.


Трагедія Другої світової війни відгукнулася в серцях користувачів бібліотеки, адже вони порівнюють події минулого століття з тими подіями, які зараз відбуваються на Сході України. Зі сльозами на очах слухали діти розповіді про героїв-земляків, учасників АТО.
Усіх полеглих на війні восьмикласники вшанували хвилиною мовчання.



Учасники заходу та користувачі бібліотеки переглянули виставку-реквієм «Немеркнуче світло великого подвигу» з циклу «Ми йшли до тебе, Перемого!».

Немає коментарів:

Дописати коментар