четвер, 27 червня 2024 р.

Правознавчий калейдоскоп «Конституція моєї Батьківщини – країна мрій і прав дитини»





Знову у дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки гамірно та весело. До нас завітали по черзі три загони вихованців літнього клубу відпочинку для дітей і підлітків «Нові українці» ДЦЮТ "ЗОРІТ" .

Зустріч в бібліотеці проведена напередодні Дня Конституції України, який  відхзначається 28 червня. Для «Нових українців» проведено правознавчий калейдоскоп «Конституція моєї Батьківщини – країна мрій і прав дитини». Під час правознавчого калейдоскопу діти відгадували листи від казкових героїв та знаходили книги про них, спробували себе у ролі детективів та провели казкове розслідування, пограли у низку цікавих ігор та розваг, дізналися, що таке Конституція, які права має дитина, переглянули мультфільми, визначили, які права порушувалися у казкових героїв. Та однозначно переконалися, що бібліотека - це чудове місце для цікавого та корисного проведення дитячого дозвілля.











вівторок, 18 червня 2024 р.

День юного художника «Веселе літо»

 














В дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки продовжується цикл заходів в рамках літньої програми «Бібліотечне літо для веселих, кмітливих невгамовних». Так, з вихованцями літнього клубу відпочинку для дітей і підлітків «Нові українці» ДЦЮТ "ЗОРІТ" проведено день юного художника «Веселе літо». Спочатку бібліотекарі запропонували дітям погратися в гру «Літо для мене, це…», де кожна дитина називала різні слова, що асоціюються з літом: море, сонце, квіти, басейн, аквапарк. А потім юні художники натхненно малювали на асфальті своє бачення найкращого літа, їхня енергія і запал просто вирували. Малюнки були яскраві і барвисті. Також з першим загоном було проведено інтерактивні ігри «Знавці природи» та «Мільйон дитячих книг». Дітки другого загону теж намалювали «Веселе літо» на асфальті, а потім залюбки погралися іграшками та настільними іграми, що є в бібліотеці, почитали гарно ілюстровані книги та журнали. Всі бажаючі мали змогу подивитися мультфільми в «Бібліотечному кінозалі».











понеділок, 17 червня 2024 р.

День поезії «Мудрі уроки О. Пчілки»

 







 «Діти – це наш дорогий скарб,

це наша надія, це – молода Україна»  

Олена Пчілка.

17 червня  2024 року виповнюється 175 років від дня народження – Олени Пчілки (Ольга Петрівна Драгоманова – Косач). Людина з широким світоглядом і ґрунтовною освітою. Олена Пчілка була яскравою зіркою української культури, поетесою, прозаїком, драматургом, перекладачем, критиком, редактором, педагогом, мамою – Лесі Українки. Значний вклад Олена Пчілка внесла в українську дитячу літературу та культурний розвиток дітей

В дитячій філії Новоукраїнської ЦБ проведено день поезії «Мудрі уроки  О. Пчілки» - активні читачі бібліотеки читали вірші Олени Пчілки. Дякуємо дітям за участь у заході! Окрема подяка  Костику Лейману за чудову, натхненну розповідь про талановиту ювілярку! З творчістю Олени Пчілки всі бажаючі зможуть ознайомитися в бібліотеці.

четвер, 13 червня 2024 р.

Бібліопікнік «Відпочивай, але читати не забувай»

 






Літо... Читання... Бібліопікнік...

Як приємно літнього спекотного дня відпочити в затінку під розлогим деревом, що лагідно прикриває від яскравого сонця. А відпочивати з користю: читаючи нову захоплюючу книгу, гортаючи сторінки улюблених журналів, ще приємніше. Саме тому, на імпровізованій галявині біля бібліотеки для юних читачів дитячої філії був організований бібліопікнік «Відпочивай, але читати не забувай». Книголюби мали можливість познайомитися з книгами, які «оживають», їх наукова назва - книги доповненої реальності (AR-augmented reality). Діти відпочивали і пізнавали світ, поринаючи у дивовижну подорож сторінками «живої» книги.
Немає нічого кращого, як почитати книгу в затінку. Читачі із задоволенням відпочивали на свіжому повітрі разом з книгою. Літні канікули у розпалі, але книжки влітку не відпочивають. Тож запрошуємо всіх до бібліотеки на літню мандрівку книголюбів.

Бібліотечне літо

 







Літо – це час відпочинку, нових вражень і пригод. І що може бути кращим місцем для їх проведення, ніж бібліотека? Це не просто місце з книжками – це справжній центр дитячого розвитку, де кожен знайде щось цікаве для себе, де діти можуть знайти нових друзів. Тут завжди можна поспілкуватися, поділитися враженнями про прочитану книгу або просто весело провести час разом. У нашій бібліотеці діти можуть гратися, читати, малювати і спілкуватися, проводячи час весело і з користю.

вівторок, 11 червня 2024 р.

"Ігрове асорті"та "Інтелектуальні розваги" з літнім клубом відпочинку "Нові українці!






Влітку наша дитяча філія завжди радо зустрічає в своїх затишних стінах дітей, що відпочивають в літньому таборі ЦДЮТ «ЗОРІТ та проводить з ними різноманітні цікаві заходи. Ось і цього разу до нас завітали вихованці літнього клубу відпочинку для дітей і підлітків «Нові українці». Бібліотекарі, в рамках програми літнього читання «Бібліотечне літо для веселих, кмітливих невгамовних», провели казкове «Ігрове асорті», де діти проходили тести на знання казок, складали казкові пазли, грали в гру «"Так", чи Ні"». Також з вихованцями табору була проведена інтелектуальна гра «Країна розваг», яка перевірила ерудицію дітей з різних галузей знань. На заході діти активно відповідали на питання з природи, спорту, природи, музики, техніки, казок, кулінарії. Було гамірно, цікаво, весело, емоційно!