вівторок, 10 січня 2023 р.

Інформаційна година «Найвидатніший представник українського козацтва – Богдан Хмельницький»

 




9 січня 1648 року, 375 років тому Богдана Хмельницького обрали гетьманом Запорізької Січі.
Хмельницький Богдан (Зіновій) Михайлович (1595–1657) – визначний український політичний і державний діяч, полководець, гетьман України (1648– 1657). Засновник Української Козацької держави.
🇺🇦На початку грудня 1648 р. Хмельницький із загоном прибічників прибув на Запорожжя й розташувався неподалік Січі. Порозумівшись із козаками, що перебували в залозі на Січі, 25 грудня 1648 р. він без бою оволодів нею. При цьому значна частина реєстровців вирішила підтримати повстанців. Ці події вважаються датою початку Національно-визвольної війни.
🇺🇦Невдовзі відбулася козацька рада, на якій 9 січня Хмельницького було обрано гетьманом Війська Запорозького.
🇺🇦Цій визначній історичній події присвячена інформаційна година «Найвидатніший представник українського козацтва – Богдан Хмельницький» проведена в дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки з старшокласниками міста. З розповіді бібліотекаря діти дізналися про життєвий шлях славетного гетьмана та його обрання гетьманом війська Запорізького. Також з читачами було проведено огляд книжкової виставки «Козацький гетьман – Богдан Хмельницький», де вони мали змогу переглянути літературу і зануритися у добу козацтва, у часи історичних подій, перемог і звитяги, адже це наша історія, наша пам'ять, наша гордість.



Немає коментарів:

Дописати коментар