понеділок, 15 липня 2024 р.

Презентація книжкової виставки «Живи і міцній українська держава»




День української державності, відзначається 15 липня. Це значуща подія для України, яка символізує її незалежність, суверенітет та самостійність,  її автентичну культуру та історію. День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси–України. Свято було засноване 2021 року, офіційний документ підписаний на 30-ту річницю Незалежності України. До Дня Української Державності в дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки проведено презентацію книжкової виставки  «Живи і міцній українська держава», де читачі дізналися про тисячолітню історію державотворення України, витоки якої сягають середньовічної держави Київської Русі.  Література, розміщена на виставці розкриває події, які лягли в історію творення та становлення української державності, висвітлює діяльність її видатних творців.

Дуже важливо знати й пам’ятати про усі історичні надбання України, особливо зараз, під час страшної загарбницької війни проти нашої держави, та інформаційної війни, що спотворює історію, приховує факти та створює фейки. Українська історія є унікальною й особливою, так само як і українська культура.




четвер, 4 липня 2024 р.

Майстер-клас "Літо"

 




Літо в бібліотеці – це чудовий час не тільки для читання, але й для відкриттів, творчості та нових вражень. У нашій бібліотеці створені всі умови для цікавого дозвілля дітей, де кожен може знайти заняття до душі. Для маленьких умільців працює гурток «Творча майстерня», де вони можуть розвивати свої навички та таланти.

Цього разу на занятті гуртка діти мали можливість взяти участь у майстер-класі "Літо". Бібліотекар із задоволенням ознайомила дітей з матеріалами та інструментами, необхідними для виготовлення яскравих літніх поробок – метеликів, квітів та веселих тваринок.

Учасники «Творчої майстерні» старанно працювали над своїми творіннями. Їхні умілі рученята створювали справжні дива. Діти ж були надзвичайно задоволені результатом своєї роботи та отримали багато позитивних емоцій.

Бібліотека завжди рада вітати дітей та їхніх батьків, пропонуючи безліч цікавих заходів та можливостей для розвитку. Нехай це літо буде наповнене новими знаннями, творчими успіхами та незабутніми враженнями!






понеділок, 1 липня 2024 р.

Поетично-патріотичне привітання з Днем Конституції України

 




"Я - українець!"- так гордо і впевнено розпочинає своє поетично-патріотичне привітання з Днем Конституції України активний читач дитячої філії Новоукраїнської центральної бібліотеки Костик Лейман.

🇺🇦Ми приєднумось до щирих привітань цього маленького, але вже справжнього патріота України.
🇺🇦Зараз ми продовжуємо боротись за свою незалежність, право вільно робити свій вибір, самим будувати майбутнє. З цією, справді, суперсилою ми - непереможні.

Огляд книжкової виставки-інформації «Чи знаєш ти Конституцію України»

 




Напередодні Дня Конституції України в дитячій філії Новоукраїнської центральної бібліотеки проведено огляд книжкової виставки-інформації «Чи знаєш ти Конституцію України». Учасники заходу дізналися багато цікавого про Основний Закон України, ознайомилися з літературою про історію Конституції України, про права та обов’язки дітей, добіркою матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію, з творами Михайла Грушевського, а також перевірити свої знання та відповісти на питання вікторини: Коли була ухвалена Конституція України? Хто є носієм суверенітету України? Що є основним національним багатством України? та ін.

Вітаємо українців зі святом!
Запрошуємо користувачів відвідати бібліотеку та ознайомитись з виданнями, представленими на виставці.