вівторок, 28 лютого 2017 р.

Сучасні автори – сучасним дітям

Інформаційну годину «Сучасні автори – сучасним дітям» проведено для користувачів-дітей 5 класу гімназії №7 (кл. керівник Усова Н.М.). На заході діти познайомилися із сучасними українськими дитячими письменниками та з їх творами. Зацікавили юних читачів книги українського письменника Сашка Дерманського, якого вважають чи не найталановитішим та найпопулярнішим на Україні.

Познайомилися учасники заходу і з українською дитячою письменницею Зіркою Мензатюк. Казки письменниці друкувалися в журналах «Барвінок», «Соняшник», «Малятко». Не менш цікавими стали для дітей книги письменників Марини Павленко, Галини Малик, Лесі Ворониної, Олеся Ільченка та ін.

Інтелектуальна гра «Щасливий випадок»

Інтелектуальну гру «Щасливий випадок» проведено з користувачами-дітьми 6 класу гімназії №7 (кл. керівник Драган О.П.). У грі взяли участь дві команди. За кожну правильну відповідь діти отримували «читайлики» і та команда, яка отримає більше «читайликів» і переможе у грі.

Гра складалася з декількох геймів, першим був гейм «Далі, далі, далі…», де дітям ставилися запитання, а вони давали швидку відповідь. Другий гейм називався «Заморочки з бочки», де гравці по черзі витягували запитання з коробки. На третьому геймі «Ти мені – я тобі» команди ставили запитання своїм супротивникам. І останнім став гейм «Темна конячка», де учасники відгадували загадки. Команди отримали однакову кількість «читайликів», отже у грі перемогла «дружба».

середу, 22 лютого 2017 р.

Мови рідної скарби

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає міжнародний день рідної мови. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
З нагоди цього свята в бібліотеці було проведене свято «України мова барвінкова» з учнями 4-в класу ЗШ №6 (кл. кер. Пасічник Г.В.). Всі діти були одягнуті у вишиванки і, здавалося, що це члени однієї української великої родини.



На заході діти дізналися про історію свята, переглянули презентацію присвячену рідній мові. Головною героїнею свята стала Українська мова (Щербатюк Марина), яка привітала дітей зі святом та закликала берегти і захищати рідну мову. У виконанні учасників заходу звучали вірші про мову, про Україну, про родину. Щоб підтвердити знання рідної мови діти відгадували мовні загадки та ребуси. На закінчення свята читачі мали змогу переглянути та взяти додому літературу з книжкової виставки «Мови рідної скарби».

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Лікуймося без ліків

Цікавий фітокалейдоскоп «Лікуймося без ліків» було проведено з учнями 2-В класу ЗШ №6. На заході діти дізналися про цілющі властивості рослин, про те, що ягоди калини лікують багато хвороб, кашель, ангіну, а квіти ромашки використовують при захворюванні печінки, шлунку, таку квітку, як мати-й-мачуха застосовують при застуді.

Маленькі читачі самі розповідали про те,  які цілющі властивості має шипшина, липа, безсмертник, деревій. Діти змогли впевнитися, що лікарських рослин у нас багато, всі хвороби можна ними лікувати.

понеділок, 20 лютого 2017 р.

Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Ви змусили здригнути світ,
Змінити долю рідної країни,
Небесна Сотня – правди цвіт!
Героям Слава! Слава Україні!
З нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в бібліотеці було проведено годину-реквієм «Герої не вмирають» з учнями 8-А класу ЗШ №6 (кл. керівник Унцеску І.В.)
Їх називали Небесною Сотнею, тих людей, які загинули в Києві на Майдані в ті трагічні і буремні дні 2013 року. Вони віддали свої життя за честь, за волю, за право бути українцями і за свою Батьківщину.
Діти мали можливість пригадати ті трагічні події, які вже ввійшли в нашу історію, згадати Героїв Небесної Сотні, серед яких був і наш земляк – Віктор Чміленко. Бібліотекар розповіла про події, які відбуваються на сході України.


Мізіна Аріна, Філіпенко Дарія, Шипко Анастасія, Петренко Дарія, Левченко Олена, Пиндик Анастасія прочитали вірші, присвячені подіям на Майдані, про долі героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну незалежну європейську державу.
Але герої не вмирають! Вони завжди будуть у наших серцях! Тисячі людей ідуть на Майдан віддати шану Героям Небесної Сотні, запалюють свічки і ставлять квіти. Здається, що всі квіти землі перенеслися на Майдан! Оживає Майдан – оживає Україна!
Хвилиною мовчання діти вшанували невмирущу пам'ять про загиблих героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.


Учасники заходу та користувачі бібліотеки ознайомилися з книжковою виставкою «20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні» та мали можливість переглянути відеофільм, під час якого побачили реальні події, які відбували ся на Майдані.

четвер, 16 лютого 2017 р.

День святого Валентина

14 лютого закохані у всьому світі відзначають День святого Валентина. Цей день сповнений приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. З цієї нагоди з учнями 7 класу гімназії №7 проведене свято «День святого Валентина», в ході якого старшокласники ознайомилися з історією виникнення цього свята, як його святкують в різних країнах світу.


Учасники заходу прийняли активну участь у конкурсах та вікторинах на краще знання літературних творів про дружбу та кохання.
Діти читали вірші про дружбу, адже святий Валентин покровитель не тільки закоханих, але і всіх людей, які вміють любити та дружити.




Семикласники освідчувалися бібліотеці в коханні, а також розповідали про свої улюблені книги. Особливий інтерес викликала виставка валентинок, зроблених своїми руками. Учасники заходу та відвідувачі бібліотеки переглянули книжкову виставку «З днем святого Валентина» та отримали велике задоволення від спілкування.

понеділок, 6 лютого 2017 р.

Співець степової Еллади

Повернення Євгена Маланюка в Україну – явище неперехідної вартості. Народився Євген Маланюк в маленькому провінційному містечку Новоархангельську, Кіровоградської області на берегах мальовничої Синюхи. Уже з 13 років Євген пише вірші. Закінчивши Київську військову школу прапорщиків, Євген Маланюк потрапляє на фронт, переживши всі страхіття війни. Але після закінчення війни йому знову довелося воювати, захищаючи Українську державу. Після трьох років табірного життя, він виїздить до Чехословаччини, навчатися в Українській Господарській Академії, де поринає в бурхливе літературне життя української еміграції. Після закінчення навчання Маланюк виїздить до Варшави. Живучи за межами України, Євген Маланюк ні на хвилину не поривав з нею, співпереживав випробуванням, що випали на долю України , поезіями відгукувався на страшні репресії, Голодомор.

До 120-річчя від дня народження Євгена Маланюка проведено презентацію книжкової виставки «Співець степової Еллади».

середу, 1 лютого 2017 р.

Інтелектуальна гра «Еврика»

Інтелектуальну гру «Еврика» проведено з користувачами-дітьми 5 класу гімназії №7. Учасники заходу поділились на три сектори, де капітани команд обирали категорії запитань по темах: «Україна- моя Батьківщина», «Мандрівка з улюбленими героями», «Цікава граматика», «Знайду, прочитаю, відповім», «Олімпійці серед нас», «Подорож у царство рослин», «Цікава математика», «У світі тварин». Всі учасники показали свою ерудицію, знання та логічне мислення.


Задоволення від заходу отримали всі учасники, про це свідчили щасливі посмішки дітей, коли під час підрахунку балів вони дізналися, що перемогла дружба.