вівторок, 21 червня 2016 р.

День милосердя

В бібліотеці для вихованців табору відпочинку було проведено день милосердя «Добро і милосердя – два крила», з метою виховувати у дітей людські якості: доброту, милосердя, повагу до людей похилого віку. Діти пригадали, що таке доброта, як вона проявляється, які слова ввічливості та доброти вони знають.

Сподобалась усім пісенька про доброту поросятка Фунтика. Гра «Добрий дощик» показала, які добрі справи зробили діти, а гра «Торбинка добрих справ», показала, які добрі справи плануються на майбутнє. Сподобалась усім присутнім і мультимедійна гра «Літературне лото», де потрібно було з ілюстрації літературного твору вгадати героя, та яку добру справу він робив. На закінчення учасники заходу склали «Пам’ятку добрих справ», куди занесли найважливіші добрі справи.

четвер, 16 червня 2016 р.

Година добротворення

З оздоровчим табором гімназії №7 була проведена година добротворення «Що означає бути добрим». Година пройшла у вигляді подорожі, де діти побували на зупинках : «Країна прислів’їв», на якій зачитували прислів’я та розкривали їх зміст. Другою зупинкою було «Місто ввічливості», де дітям довелося вірші доповнювати словами ввічливості.

Третя зупинка називалася «Острів культури», на якій діти обговорювали ситуації, де потрібно було привітатися, використовуючи слова ввічливості. Четверта зупинка «Казкова долина» - діти пригадували казки, в яких перемагало зло, чи навпаки, казкові герої творили добрі справи, була також і казкова вікторина. І останньою стала зупинка «Світ добрих справ», де діти прийняли участь у грі «Добра справа» - дітям роздали картки з малюнками будь-яких предметів чи явищ природи: сонця, вітру, землі, будинку і т.д. Кожен учасник розповідав про те, що ж доброго роблять ці предмети і явища навколишнього світу.

вівторок, 14 червня 2016 р.

Екскурсія до бібліотеки

На екскурсію до бібліотеки завітали вихованці оздоровчого табору Воронівської ЗШ, де їх радо зустріли бібліотекарі, які розповіли дітям про бібліотеку, провели огляд книг та  періодичних видань.

Діти із захопленням переглянули виставки робіт читачів бібліотеки, з цікавістю переглядали книги та журнали  з книжкових виставок.

Гості бібліотеки подивились улюблені мультфільми, а потім взяли участь у вікторинах: «Гра для розумників» та «Задачі-жарти». Юним читачам так сподобалося в бібліотеці, що вони довго не хотіли залишати бібліотеку та пообіцяли наступного літа знову відвідати її.


понеділок, 13 червня 2016 р.

Літо, літечко прийшло!

До бібліотеки завітали вихованці пришкільного оздоровчого табору ЗШ №8, які прийняли участь у конкурсах, вікторинах: «Жартівлива вікторина», «Кольорова вікторина», «Пернаті друзі», «Все про риби», «Що ти знаєш про тварин», «Смачні дари природи», «У грибному царстві», «Квіти», «Зелена аптека», «Матінка природа». Крім того була і бліц-вікторина. Всі діти були активними, ініціативними, швидко давали відповіді на запитання. Всі учасники отримали масу задоволення від відвідування бібліотеки.

четвер, 9 червня 2016 р.

Дружба – найбільший скарб

З пришкільним оздоровчим табором ЗШ №6 була проведена етична година «Дружба – найбільший скарб». Участь в заході взяли групи дітей «Пізнайко», «Читайлики». «Пізнайки» розповіли про друзів, стосунки в колективі та товаришування.  «Читайлики» згадали казки, оповідання про дружбу. Діти відгадували прислів’я, приказки про дружбу. Була також і група «Юні поети», які читали вірші про дружбу.

Крім того проведено тест-опитування «Чи справжній ти друг?», де з тестів діти дізналися чи всі мають друзів. На закінчення діти переглянули мультфільм про дружбу.Учасники заходу зрозуміли, що дружба – це щирість, доброта, чесність, взаємодопомога, взаєморозуміння.

вівторок, 7 червня 2016 р.

Творча гра « Азбука здоров’я»

З пришкільним оздоровчим табором гімназії №7 була проведена творча гра «Азбука здоров’я», з метою ознайомити користувачів  з поняттям «здоров'я»,  його ознаками та розвивати культуру здорового способу життя, виховувати прагнення берегти своє здоров'я. Для проведення гри діти поділились на дві команди: «Котигорошки» та «Нехворійки».

Першим конкурсом стало «Привітання команд», наступним був конкурс «Бліцтурнір», де команди демонстрували своє знання основних чинників здорового способу життя (чистоти, гігієни, фізичного розвитку та ін.). Основним став конкурс «Робота в групах», де кожна з команд повинна була скласти пам’ятку «Ми за здоровий спосіб життя». Діти працювали творчо та  з натхненням. Кожен намагався зробити свій внесок в створення пам’ятки. Далі був конкурс «Домашнє завдання» - командам потрібно було намалювати малюнки на тему «Здоров’я – всьому голова». Підсумком творчої гри стала вправа «Мікрофон», де учасники продовжували речення: «Коли я здоровий, то я…». Перемогу у творчій грі здобула команда «Котигорошки».

четвер, 2 червня 2016 р.

Нехай щирий сміх дитячий над Україною лунає!

Наші діти — веселі й бешкетливі, сумні й смішні, а іноді не за віком серйозні, наповнюють життя змістом, приємними турботами. Якби люди відразу з'являлись на світ дорослими, якою була б наша планета? Земля без дітей? ...Ні, не уявити цього. Тому й звучить упродовж багатьох років у нашому житті гасло: «Мир дітям планети Земля!». Тому щороку перший день червня називаємо Міжнародним днем захисту дітей.
Саме тому на свято «Нехай щирий сміх  дитячий над Україною лунає», присвячене Міжнародному дню захисту дітей, завітали вихованці оздоровчого табору гімназії №7.





Бібліотекар розповіла про історію виникнення свята, його значення для дітей, а потім запросила маленьких учасників свята до подорожі Океаном розваг, де їх чекали цікаві острови-зупинки: «Гра», «Загадка», «Мультики», «Пісенька». Діти залюбки погралися у веселі ігри-кричалки «Скажіть чесно», «Як нам повезло!», повідгадували загадки про літо, відповідали на питання вікторини «Мультфеєрія», а на закінчення всі разом заспівали пісеньку про літо. Свято пройшло весело та цікаво, тож малята ще довго не хотіли залишати бібліотеку.